Víkend na zámku v Smoleniciach bude patriť strašidlám

28.10.2023 Trnava

Smolenice 28. októbra (TASR) - Divadelné predstavenie, remeselníci, ale aj bosorky a škriatkovia čakajú počas víkendu návštevníkov Smolenického zámku. Organizátori sľubujú hlboký ponor do histórie a tajomnej atmosféry.

Aktuálny ročník podujatia Strašidlá na Smolenickom zámku sa inšpiroval námetom známej rozprávky o súrodencoch Jankovi a Marienke. "Náš príbeh však začína tam, kde ten pôvodný končí, u ježibaby. V hlavných úlohách sa predstavia tradičné slovenské strašidlá a príšery, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou nášho folklóru," informovala obec Smolenice.

Celé podujatie sa bude odohrávať v malebnom historickom prostredí, v ktorom herci zavedú návštevníkov do hlbín zámockých komnát, aby mohli zažiť show plnú tajomstiev a strašidiel. "Okrem divadelného predstavenia budú môcť obdivovať remeselníkov na čarovnom trhu, ktorý ponúkne rôzne umelecké výtvory a tradície. Podujatie sa začína o 10.00 h počas oboch víkendových dní. Vstupy budú organizované každých 20 minút," pripomenulo Turistické Informačné Centrum - Región Trnava.
 

Vyberte región